Nieuws/Binnenland
1797852
Binnenland

Nederlands echtpaar verongelukt tijdens vakantie in Australië

De plek van het ongeluk.

De plek van het ongeluk.

NEW NORCIA - Een echtpaar uit het Brabantse Deurne is woensdagmiddag om het leven gekomen bij een auto-ongeluk tijdens hun vakantie in Australië. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De man en vrouw botsten op een tegemoetkomende auto op de Great Northern Highway bij New Norcia, dat ligt ongeveer 140 kilometer ten noorden van Perth.

De plek van het ongeluk.

De plek van het ongeluk.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de dood van de twee inmiddels bevestigd. Burgemeester Hilko Mak van Deurne heeft volgens het ED inmiddels te horen gekregen dat mogelijk een echtpaar uit Deurne om het leven is gekomen.

Auto vatte vlam

Kort na de botsing vatte de auto vlam. Omstanders probeerden het vuur met een brandblusser uit te krijgen, maar dat lukte niet. Na enkele minuten volgde een explosie terwijl het stel bekneld zat. De twee bezweken aan hun verwondingen. De politie is nog bezig met de identificatie van de lichamen

De 20-jarige bestuurder van de andere auto liep lichte verwondingen op. Hij werd naar een ziekenhuis in de buurt gebracht.

’Beruchte weg’

Volgens de lokale bevolking is de Great Northern Highway een beruchte weg waar veel ongelukken gebeuren. Zo’n heftig ongeluk als dit zou al lange tijd niet meer zijn voorgekomen, aldus The West Australian.

Great Northern Highway

Great Northern Highway