Nieuws/Buitenland
1799546
Buitenland

Roemeense rechtbank verklaart levende man dood

VASULUI - Een Roemeense rechtbank heeft een nog levende man officieel doodverklaard. De man uit Vasului claimde dat hij gewoon nog leefde, maar daar trapte de rechter niet in.

Volgens een woordvoerder van de rechtbank verloor de 63-jarige Constantin Reliu deze zaak, omdat hij te laat in beroep was gegaan. Deze uitspraak is definitief, meldt The Guardian.

Volgens Roemeense media ging Reliu in 1992 naar Turkije voor werk en verloor hij sindsdien het contact met zijn familie in Roemenië. Aangezien zijn vrouw al die tijd nooit meer wat van hem hoorde, wist zij een doodsverklaring in 2016 voor hem te verkrijgen.

Niet dood

Allemaal leuk en aardig, maar hij bleek helemaal niet overleden te zijn. Turkse autoriteiten spoorden hem dit jaar op en zijn papieren om in Turkije te verblijven, waren verlopen. Eenmaal teruggekomen in Roemenië, bleek Reliu dood te zijn verklaard.

„Ik ben officieel dood, alhoewel ik toch echt in leven ben. Ik heb geen inkomen en omdat ik dood ben verklaard, mag ik ook niets doen”, zei hij in de rechtbank.