Nieuws/Opmerkelijk
1799973
Opmerkelijk

Man wil bank opblazen met potten spaghettisaus

PASCAGOULA - Een man uit het Amerikaanse plaatsje Pascagoula had afgelopen woensdag het luminieuze idee bedacht om de lokale Hancock Bank op te blazen. Daarvoor had hij een ingenieus plannetje bedacht, hij ging dat doen met potten spaghettisaus en een zak met gumbo (kruising tussen stoofschotel en soep). Helaas voor hem, het mislukte.

David Harold Hudson (61) had glazen potten spaghettisaus meegenomen en een dichtgezipte zak met gumbo. Hoe hij het bedacht had om de bank op te blazen, is niet geheel duidelijk. Davy Davis van de politie van Pascagoula had dit niet eerder meegemaakt. „Ik zit hier 23 jaar en dit was absoluut de eerste keer.”

Hudson werd gearresteerd en is inmiddels in afwachting van zijn rechtszaak. De verdachte was afgelopen woensdag al bij de bank binnen geweest en toen hij klanten lastig begon te vallen, werd hij eruitgezet. Later op de dag kwam hij echter terug, en hoe. Hij legde een witte tas met eten op de balie van de bankmedewerker en zei dat er een bom in zat. Hiermee ging hij de bank opblazen. Daar trapten de medewerkers niet in.

Niemand van de politie heeft de gumbo of de saus overigens geproefd. „Het is mij al drie keer gevraagd vandaag, maar nee”, aldus Davis.