Nieuws/Binnenland
1800456463
Binnenland

Al 15.000 Nederlanders vragen om hulp bij repatriëring

Veel vliegtuigen staan werkloos aan de grond

Veel vliegtuigen staan werkloos aan de grond

Den Haag - Ruim 15.000 Nederlanders die door coronamaatregelen zijn gestrand in het buitenland hebben zich aangemeld voor hulp bij terugkeer naar huis. Ze worden zo snel mogelijk teruggevlogen, meldt minister Blok (Buitenlandse Zaken).

Veel vliegtuigen staan werkloos aan de grond

Veel vliegtuigen staan werkloos aan de grond

Een eerste repatriëringsvlucht is deze woensdagmiddag onderweg vanaf Canarisch eiland La Palma naar Nederland. Binnenkort zullen er vliegtuigen met Nederlanders aan boord vertrekken vanaf Bali en de Kaapverdische eilanden. Vooral Nederlanders in Australië, Marokko en Indonesië hebben zich aangemeld voor hulp.

De reizigers hebben zich ingeschreven op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl, een gezamenlijke operatie van het ministerie, reisorganisaties en de alarmcentrales om Nederlanders naar huis te brengen.

Vanwege het coronavirus hebben veel landen hun grenzen gesloten. Vakantiegangers en zakenreizigers zitten daardoor vast. Hoeveel Nederlanders zich nog in het buitenland bevinden, is niet helemaal duidelijk. Schattingen gingen uit van rond de 100.000. Een groot deel van hen had een pakketreis en is al terug via de reisorganisatie.