Nieuws/Buitenland
1800561
Buitenland

Baas na nieuw vleesschandaal: niets aan de hand

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

IZEGEM - Eerst waren er de gruwelijke beelden van dierenmishandeling, daarna de ’maffia’-aantijgingen over Veviba: schandaal na schandaal besmeurt de reputatie van slachthuisgroep Verbist uit het West-Vlaamse Izegem. Maar zaakvoerder Louis Verbist beweert tegenover het Vlaamse Het Nieuwsblad dat de organisatie eigenlijk niets fout doet.

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

De groep Verbist, waar ook ’maffiabedrijf’ Veviba deel van uitmaakt, telt vier slachthuizen en 19 runderfokkerijen. Het gaat niet goed met de groep: Verbist rolt van schandaal in schandaal. Eind vorig jaar was sprake van dierenmishandeling in het slachthuis Izegem, en vorige week barstte de storm helemaal los toen bleek dat het bedrijf vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie toch verkocht, 12 jaar oud vlees had geleverd aan klanten in Kosovo en gewoon vlees verkocht als biovlees.

Coördinator Louis Verbist: „De aantijgingen aan ons adres blijven zich opstapelen. Onterecht. Er is helemaal geen sprake van schandalen. Hoe kunnen wij sjoemelen met de etiketten en rot vlees uitvoeren? Een slachthuis wordt constant gecontroleerd. En wij zijn echt geen bedriegers. Integendeel. Na al die jaren worden we nog altijd door veel mensen gerespecteerd.”

„Ik weet niet waarom ze onze naam maar blijven besmeuren. Waarom ze blijven uitkomen met die ’dikke zever’. Wie verzint het allemaal? Zijn we misschien te groot geworden en zijn er sommige mensen jaloers? We gaan het samen met onze advocaten uitzoeken. Voorlopig beschuldig ik dan ook nog niemand van leugens.”