Nieuws/Buitenland
1801134
Buitenland

Goed nieuws: ’in bad liggen verbrandt evenveel calorieën als wandelen’

Longborough - Onderzoekers claimen dat dertig minuten badderen in een warm bad (40 graden) even gunstig voor je gezondheid is als een wandeling van ruim een half uur.

Wetenschappers aan de Engelse Universiteit van Longborough hebben een onderzoek gedaan onder veertien mannen. Dat meldt de Daily Mail. De heren moesten een uur lang fietsen en mochten los daarvan een uur relaxen in een warm bad van 40 graden Celsius.

Uiteraard bleek uit het onderzoek dat bij fietsen de meeste calorieën worden verbrand, maar badderen bleek ruim 130 calorieën te verbranden. Dat staat gelijk aan de verbranding tijdens een wandeling van zo’n dertig minuten. De hoge verbranding vond plaats door de verhoogde lichaamstemperatuur.

Suikerspiegel

Uit het onderzoek bleek verder dat de bloedsuikerspiegel maar liefst 10 procent lager ligt tijdens het nemen van een warm bad, ten opzichte van het fietsen.

Daarnaast werkt ’passieve opwarming’ tegen ontstekingen. In Finland wordt de zogeheten ’passieve opwarming’ vaker gebruikt als medische behandeling. Daar gaan mensen voor een tijdje in een kokendhete sauna zitten.