Nieuws/Binnenland
1801470
Binnenland

Denk: gedoog foutgeparkeerde auto’s moskeebezoekers

De Mevlana moskee in Amersfoort.

De Mevlana moskee in Amersfoort.

AMERSFOORT - Foutgeparkeerde auto’s van moskeebezoeker tijdens het vrijdaggebed in Amersfoort? Als het aan Denk ligt, zien parkeerwachten dat door de vingers.

De Mevlana moskee in Amersfoort.

De Mevlana moskee in Amersfoort.

Dat stelt lijsttrekker Tahsin Bülbül van Denk Amersfoort in een interview met het AD. Het parkeerbeleid rondom bijvoorbeeld de Mevlana en de El Fathmoskee staat hoog op het prioriteitenlijstje van de partij.

,,Veel bezoekers gaan op de fiets, maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Het gebed duurt een halfuur, wellicht een uur met uitloop. Omdat de bezoekers er ook niets aan kunnen doen dat het druk is in de straat, of dat in het gebied alleen geparkeerd kan worden met een vergunning, zou het een prachtig signaal van inclusiviteit zijn, als Amersfoort het foutparkeren éven door de vingers ziet.”

Positieve discriminatie

Het voorstel van lijstrekker Tahsin BülBül doet veel stof opwaaien. Maarten Flikkema van de VVD in Amersfoort laat via Twitter weten het totaal niet eens te zijn met het voorstel. „Discriminatie op basis van geloof, sekse, seksualiteit of welk ander kenmerk dan ook kunnen we niet accepteren in de stad. Zowel positieve als negatieve discriminatie sluit mensen uit.”

Harun Keskin van de PvdA zegt dat de wet door iedereen in Amersfoort gerespecteerd dient te worden. Tweede Kamerlig Dilan Yesilgoz van de VVD laat weten dat „het een prachtig signaal van inclusiviteit zou zijn, als je je gewoon aan dezelfde regels houdt als iedereen”.