Nieuws/Binnenland
1801646
Binnenland

Protestrit tegen wildgroei van milieuzones: ’symbolische maatregel’

Rotterdam - Ruim honderd oldtimers hebben in de ijzige kou een rit gemaakt vanuit Rotterdam naar Hoek van Holland. De oude autoliefhebbers protesteerden met deze rit tegen de wildgroei van milieuzones in Nederland.

De rit werd georganiseerd door de Stichting Rotterdamse Klassiekers, die al een aantal jaar tegen milieuzones protesteert. ,,Het was in de auto net zo koud als buiten. Daarom waren er ook beduidend minder deelnemers dan de twee keer hiervoor. Maar daaruit blijkt wel weer dat wij normaal gesproken alleen maar mooi-weer-rijders zijn en dat de milieuzone onzin is”, zegt Niels van Ham van Stichting Rotterdamse Klassiekers. ,,Wij zijn maar een kleine groep die door de milieuzones worden geraakt.”

De protestrit begon bij de SS Rotterdam. De deelnemers wilden niet alleen de schoonheid van de klassiekers laten zien, maar vinden ook dat de overheid meer waardering voor dit ‘rijdend cultureel erfgoed’ zou moeten hebben.

,,Verder willen wij ook aandacht vragen voor het vonnis van de rechter die stelt dat de milieuzone in Rotterdam onzin is. Ondanks deze gerechtelijke uitspraak gaat de gemeente toch in hoger beroep. Tevens hebben we een document aangeboden over schone lucht. Een visie zonder de symbolische maatregel die milieuzone heet”, aldus Van Ham.