Nieuws/Binnenland
1804103
Binnenland

Winterswijkse D66-lijsttrekker bedolven onder seksueel getinte berichten na viral filmpje

Loes ten Dolle (l) & Loes in het virale filmpje.

Loes ten Dolle (l) & Loes in het virale filmpje.

WINTERSWIJK - Een filmpje van lijsttrekker Paul Hijink van de partij Kansrijk Winterswijk waarin hij zijn stoel een flinke trap verkoopt na een slecht verlopen verkiezingsdebat, heeft ervoor gezorgd dat D66-lijsttrekker Loes ten Dolle wordt bedolven onder seksueel getinte berichten. „Het zijn gewoon vieze en nare berichten”, aldus Ten Dolle die aan Omroep Gelderland laat weten dat ze niet is bedreigd.

Loes ten Dolle (l) & Loes in het virale filmpje.

Loes ten Dolle (l) & Loes in het virale filmpje.

Onder het veelbekeken filmpje op Dumpert wordt door sommige mensen gereageerd op het uiterlijk van Loes ten Dolle die ook bij het debat aanwezig was. „Ik zou Loes doen”, schrijft Brabantfapper. Sommige reacties gaan een stuk verder en zijn erg expliciet.

’Ranzige berichtjes’

Sommige ’reaguurders’ plaatsten een link naar de D66-pagina waar haar 06-nummer op stond. Sindsdien ontving Loes een hele reeks „ranzige berichtjes”, zoals ze het zelf omschrijft. Inmiddels is haar telefoonnummer van internet gehaald.

Ten Dolle heeft geen aangifte gedaan. Wel is er steun van de D66-fractie uit Den Haag en de volledige Winterwijkse politiek. Die heeft zondagavond via Facebook een boodschap verspreid waarin ze de berichtjes veroordelen.

’Anoniem opererende personen’

„Elke politicus kent ook de keerzijde. Vaak anoniem opererende personen, die het nodig vinden kwetsende, discriminerende of seksueel intimiderende teksten te schrijven”, schrijven de raadsleden.

„De reaguursels van een op Dumpert geplaatst filmpje hebben een stroom van intimiderende en grensoverschrijdende teksten op gang gebracht richting de Winterswijkse D66 lijsttrekker Loes ten Dolle. Deze teksten bereikten haar inmiddels ook privé. Ook worden er posters beklad van (kandidaat) raadsleden en worden er respectloze opmerkingen geuit naar raadsleden. Dit tolereren wij niet in Winterswijk!” De tekst is ondertekend door de lokale fracties van het CDA, VVD, GroenLinks, SP, Pvda, Winterswijks, D66 en burgemeester Joris Bengevoord.