Nieuws/Binnenland
1804261304
Binnenland

Gewonde door schietpartij bij speeltuin in Zoetermeer, vier verdachten aangehouden

ZOETERMEER - Zoetermeer is zondag een zwaargewonde gevallen door een schietpartij iets na 14.30 uur bij een speeltuin op de Paganinirode. Na het schietincident zijn meerdere verdachten weggevlucht. Inmiddels heeft de politie vier verdachten aangehouden. Of er kinderen aanwezig waren in de speeltuin op het moment van de schietpartij is niet bekend, aldus de politie.

Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk hoe hij eraan toe is. Volgens nieuwssite Regio15 zou het slachtoffer zwaargewond zijn, maar de politiewoordvoerster kan dat niet bevestigen. Verdere details over het schietincident kunnen ook nog niet worden gedeeld, aldus de woordvoerster.

Een politiehelikopter cirkelt zondagmiddag nog lange tijd boven de wijk. Op een dijk, aan de rand van Zoetermeer, staan buurtbewoners te wachten tot de wijk wordt vrijgegeven. Terwijl een arrestatieteam van de politie van deur tot deur trekt, slaat Valy (38) de actie gaande. Naar huis kan ze niet, zolang de zoektocht naar de schutter bezig is. De wijk Buytenwegh omschrijft ze als rustig. Ze is enorm geschrokken. ,,Je komt thuis en dan zie je dit tafereel”, zegt ze.