Nieuws/Binnenland
1804463161
Binnenland

Coronacrisis: dinsdag 4 augustus

LIVE | Jongeren zorgen voor stijging aantal coronabesmettingen wereldwijd

AMSTERDAM - Aan de stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd komt geen einde. In een paar dagen kwamen er weer 1 miljoen bij. Inmiddels zijn sinds de corona-uitbraak ruim 18 miljoen infecties geregistreerd. Van de personen die besmet raakten, zijn er ongeveer 689.000 overleden. Meer dan 11,3 miljoen zijn weer hersteld, ook al is er nog relatief weinig bekend over het virus. In Nederland zijn meer dan 6100 mensen overleden aan het virus. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.

Jonge mensen die nachtclubs en stranden bezoeken, zorgen wereldwijd voor een stijging van het aantal besmettingen met het coronavirus. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) analyseerde 6 miljoen infecties tussen 24 februari en 12 juli. Daaruit bleek dat het aandeel van besmette mensen in de leeftijd van 15 tot en met 24 jaar is gestegen van 4,5 naar 15 procent.

Naast de Verenigde Staten, die in totaal 4,8 miljoen besmette gevallen tellen, hebben Europese landen zoals Spanje, Duitsland en Frankrijk, en Aziatische landen zoals Japan, gezegd dat veel van de nieuw besmette mensen jongeren zijn.

In de leeftijdsgroep tussen de 5 en de 14 jaar is het aandeel in de besmettingen toenomen met 0,8 procent tot 4,6 procent. Deskundigen maken zich zorgen dat de heropening van scholen kan leiden tot een verdere toename van het aantal gevallen.

Anthony Fauci, de toonaangevende Amerikaanse expert op het gebied van besmettelijke ziekten, drong er vorige maand bij jongeren op aan om afstand te houden, maskers te dragen en mensenmassa’s te mijden. Hij waarschuwde dat mensen zonder symptomen het virus ook zouden kunnen verspreiden.

Gezondheidsdeskundigen in meerdere landen hebben aangedrongen op soortgelijke maatregelen, aangezien besmette jongeren weinig symptomen vertonen.

„We hebben dit al eerder gezegd en we zullen het nog eens zeggen: jongeren zijn niet onoverwinnelijk”, aldus WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus vorige week nog tijdens een nieuwsbriefing in Genève. „Jonge mensen kunnen besmet zijn, jonge mensen kunnen sterven en jonge mensen kunnen het virus op anderen overdragen.”

Meer nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

  • Duitsers mogen weer op vakantie in delen Turkije
  • Parijs wil mondkapje ook in winkelstraat en wachtrij verplichten
  • ’Frankrijk kan elk moment controle over coronavirus verliezen
  • Polen meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen: nog eens 680 ziektegevallen
  • Australische leger gaat uitgaansverbod handhaven
  • Fauci: staten VS met veel coronagevallen moeten lockdown overwegen
  • Noorse rederij stopt ermee: 41 coronagevallen op 1 cruiseschip
  • 938 nieuwe coronagevallen in Engeland
  • Hier kocht Europa vaccin: Franse aanklagers beschuldigen farmagigant Sanofi van doodslag

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

Luister de corona-update hier, hieronder of via alle bekende podcast apps.

Bent u zelf in het buitenland en wilt u uw ervaringen omtrent het coronavirus met ons delen? Mail ons via podcast@telegraaf.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop