Nieuws/Binnenland
1804744
Binnenland

Eenderde weigert dna-afname in zaak Verstappen

MAASTRICHT - Eenderde van de mannen die zijn opgeroepen om dna af te staan in het onderzoek Nicky Verstappen is niet op komen dagen. Dat meldt de politie vandaag. Van de 21.500 mannen hebben er 14.049 meegewerkt.

Ondanks dat tegenvallende aantal, in de zaak Marianne Vaatstra stonden 93 procent van de opgeroepen mannen dna af, is de politie toch tevreden.

„Uiteraard is bij een opkomst van honderd procent de kans op succes het grootst. Daar waren al onze inspanningen dan ook op gericht. Maar ook met deze opkomst kan het zo zijn dat we van alle familielijnen voldoende dna-profielen hebben om goed onderzoek te doen”, zegt projectleider Hans Ramaekers (politie) „Het belangrijkste is dat we uiteindelijk een match krijgen met het dna dat is veilig gesteld in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen. Hopelijk krijgen we daarmee antwoorden op de vele vragen die, met name zijn ouders en zusje, maar ook politie en Openbaar Ministerie (OM) hebben.”

De elfjarige Nicky Verstappen werd in augustus 1998 dood gevonden, vlakbij een jeugdkamp. Op zijn pyjamabroek werd onbekend dna aangetroffen. De politie hoopt nu dat duidelijk wordt van wie dat is. Over uiterlijk een jaar moet duidelijk zijn of er een match is.