Nieuws/Binnenland
1804871197
Binnenland

RIVM: hoogste dodental op een dag in Nederland

Inmiddels zijn 276 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte dinsdag bekend dat er sinds maandag 63 doden zijn bijgekomen, tot nu toe het hoogste aantal in Nederland op één dag. Maandag steeg het dodental nog met 34.

De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar.

Sinds maandag zijn 811 nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus. Daarmee is het aantal geregistreerde besmettingen op 5560 gekomen.

Het aantal ziekenhuisopnamen is gestegen van 1230 tot 1495. Tot die groep behoren ook de mensen die met Covid-19 in het ziekenhuis belandden, maar weer zijn opgeknapt.

Noord-Brabant

De meeste positief geteste mensen wonen in Noord-Brabant (1739 personen). Daarna zijn de meeste besmettingen geregistreerd in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).

Besmettingen worden vooral nog vastgesteld bij mensen die er slecht aan toe zijn en in ziekenhuizen worden opgenomen en bij zorgverleners, die sneller worden getest. Het werkelijke aantal ligt hoger, maar hoeveel valt niet te zeggen. Niet iedereen wordt meer getest.

Volgens het RIVM zeggen de schommelende aantallen nog niets over de maatregelen die half maart zijn ingesteld. Verwacht wordt dat het effect daarvan pas eind deze week of begin volgende week te zien zal zijn.