Nieuws/Binnenland
1806286349
Binnenland

Brabants dorp opgeschrikt door ’oud explosief’

Politiebureau Drunen ontruimd: ’Ze liep zo met die granaat naar binnen’

DRUNEN - De situatie in het Brabantse Drunen, waar eerder vrijdag een politiebureau en twee woningen waren ontruimd wegens een ’oud explosief’, is inmiddels veilig. Dat meldt de politie.

De ontruiming was uit voorzorg. Iemand was het bureau binnen komen lopen om iets in te leveren dat eruitzag als een ’oud explosief’.

„Het gaat om een mortiergranaat uit vermoedelijk de Tweede Wereldoorlog”, vertelt een woordvoerder van de politie Brabant desgevraagd aan De Telegraaf. „Een vrouw kwam er zo het bureau mee binnenlopen, zo van ’kijk eens wat ik hier heb’, overigens uit goede wil. Toen hebben agenten haar het voorwerp op de grond laten leggen en is de omgeving direct tot 50 meter ver ontruimd. Toen bleek dat het onschadelijk was, kon iedereen z’n dag weer normaal hervatten.”

Volgens Omroep Brabant had de vrouw de verroeste brokstukken gevonden met een metaaldetector. Ze had het voorwerp al een tijdje thuis liggen. De politie benadrukt nooit langs te komen met een potentieel explosief, maar eerst te bellen.

Inmiddels heeft de explosieven opruimingsdienst EOD onderzoek gedaan en het voorwerp in beslag genomen. Er bleek dus geen verder gevaar te zijn. Politiemensen mogen het bureau weer in en bewoners kunnen terug naar hun woningen.

Tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952