Nieuws/Binnenland
1806295
Binnenland

Omstreden aanklager Van Delft heeft oude baan terug

ROTTERDAM - De eerder in opspraak geraakte Lucas van Delft heeft weer een baan als officier van justitie. Dat meldt het OM. Van Delft, die in 2016 werd verdacht van het in scène zetten van een doodsbedreiging, gaat aan de slag bij het parket Rotterdam.

Van Delft was tot 2015 werkzaam bij parket Zeeland-West-Brabant maar werd overgeplaatst nadat bekend werd dat hij eind 2015 anoniem had gemeld dat er een liquidatie op hem aanstaande zou zijn. Hij meldde zelf bij Misdaad Anoniem dat ‘officier van justitie Van Delft uit de weg geruimd zou worden’.

Van Delft werd door de politie geconfronteerd met camerabeelden in een elektronicawinkel waar hij een prepaid-telefoonkaart had gekocht. Met diezelfde kaart deed hij de anonieme melding dat hij ernstig gevaar zou lopen.

Van Delft benadrukt dat hij wel degelijk werd bedreigd, en de druk niet meer aankon. Het onderzoek naar hem werd uiteindelijk geseponeerd. Hij mocht twee jaar niet werken als officier van justitie en begon als juridisch medewerker in Rotterdam. Daar is hij nu gepromoveerd, zoals in 2016 na de geruchtmakende zaak werd besloten.