Nieuws/Binnenland
1806958979
Binnenland

Grote drukte rond Amsterdam

Archiefbeeld.

Archiefbeeld.

AMSTERDAM - De combinatie van werkzaamheden en een ongeluk op de ring A10 rond Amsterdam zorgt voor lange files. Rijkswaterstaat roept op om goed voorbereid op weg te gaan.

Archiefbeeld.

Archiefbeeld.

De west- en zuidkant van de buitenring staat vol met stapvoets rijdend verkeer. Medewerkers van Rijkswaterstaat ondersteunen aan de andere kant, rond afslag S118, waar een verkeersongeluk is gebeurd, om daar het verkeer weer op gang te krijgen. Een woordvoerder: ,,We zien dat deze maatregel helpt, maar wij verwachten dat het de komende uren nog wel heel erg druk zal blijven op de ring rond Amsterdam.”

Ook de spitsstrook op de zuidkant is opengezet. ,,Maar dat het miezert en regent helpt op dit moment ook niet”, vertelt de woordvoerder.

In opdracht van Rijkswaterstaat voert Boskalis tijdens de Hemelvaart en de pinksterperiode (20-25 mei en 28 mei-2 juni 2020) groot onderhoud uit aan de A10 Noord binnenring. Tijdens deze periodes zal de binnenring tussen knooppunt Coenplein en afrit S114 (IJburg) geheel afgesloten zijn, inclusief alle tussenliggende op- en afritten.