Nieuws/Binnenland
1807554902
Binnenland

Nederlander vermoordt celgenoot met mes in België

Gevangenis in Sint-Gillis, België.

Gevangenis in Sint-Gillis, België.

SINT-GILLIS - Een Nederlandse gedetineerde heeft donderdag in de gevangenis van het Belgische Sint-Gillis zijn Algerijnse celgenoot omgebracht. De twee hadden ruzie, waarna de Nederlander een roestvrijstalen tafelmes pakte en zijn celgenoot de keel doorsneed.

Gevangenis in Sint-Gillis, België.

Gevangenis in Sint-Gillis, België.

De man werd overmeesterd en overgebracht naar de gevangenispsychiater, waar hij vertelde dat hij „het vel van zijn celmaat” wilde, meldt Het Nieuwsblad. Bewakers troffen het dode lichaam van de Algerijn aan in een grote plas bloed.

De Nederlander, die in voorhechtenis zat, had het lichaam in bed verstopt en afgedekt met een laken. Voor het slachtoffer mocht hulp niet meer baten.

Bestekset op cel

„We kunnen alleen melden dat er een onnatuurlijk overlijden is en dat het parket een onderzoek voert”, zegt Kathleen Van De Vijver van het Belgische Gevangeniswezen. Volgens Van De Vijver krijgen alle gedetineerden een bestekset voor in hun cel. De set bestaat uit een mes, lepel, vork en koffielepeltje. „Alleen zij die een verhoogd risico vormen krijgen geen bestek.”, aldus Van De Vijver.