Nieuws/Binnenland
1807781
Binnenland

’Acht inzittenden busje Roemeense gastarbeiders’

Vijf doden bij ongeluk op N270 bij Helmond

HELMOND - UPDATE 22.46 uur - Een aanrijding tussen een bestelbus en een vrachtwagen in Helmond heeft vier mannen en een vrouw het leven gekost. Ze zaten allemaal in het busje. De politie is nog bezig om de identiteit van de slachtoffers te achterhalen en hun familie te informeren.

Drie andere inzittenden van het busje raakten zwaargewond. Volgens Omroep Gelderland waren alle acht inzittenden van het busje Roemeense gastarbeiders. Het busje was van de Horizon Groep in Velp, een uitzendbureau voor onder meer de vleesindustrie. Ook de vrachtwagenchauffeur liep zware verwondingen op. Hij zat bekneld en is door hulpdiensten bevrijd.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Van Vijfeijken Groenrecycling. Diverse hulpdiensten, waaronder twee traumahelikopters, kwamen ter plaatse.

Vrachtwagenchauffeur bekneld

De vrachtwagenchauffeur zat bekneld, maar kon worden bevrijd. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Weg uren dicht

De Helmondsingel (N270) tussen Helmond en Deurne is in beide richtingen afgesloten voor het overige verkeer. Verkeer wordt aangeraden om te rijden. Volgens de politie blijft de weg tot 21.00 uur gesloten.

Rond 16.30 uur werd er opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent dat er coördinatie tussen de diverse hulpdiensten nodig is. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk precies kon gebeuren.

Niet gevaarlijk

De weg staat niet bekend als extreem gevaarlijk. Op het traject waar het ongeluk gebeurde, vond afgelopen jaren volgens de provincie één dodelijk ongeluk plaats. Op een ander deel, van Deurne naar Limburg, waren sinds 2013 vier ongevallen waarbij mensen om het leven kwamen. Op dit stuk is de provincie op dit moment bezig om maatregelen te nemen, zei een woordvoerster.

„Op bepaalde plekken wordt de weg verbreed, komen parallelwegen en verkeerslichten. Op het deel waar het ongeluk gebeurde, loopt er op dit moment een studie wat voor maatregelen er genomen kunnen worden om de doorstroom te verbeteren. Maar daar nemen we ook zeker de verkeersveiligheid in mee. Daar zal zeker nu extra kritisch naar gekeken worden”, aldus de woordvoerster.

’Diep geraakt’

De Helmondse Burgemeester Elly Blanksma van Helmond laat via Twitter weten „diep geraakt” te zijn door het ongeval. „Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de slachtoffers.”