Nieuws/Binnenland
1808775
Binnenland

’Hoe kinderachtig is dat?’

Vondst schatzoekertje (11) afgepakt door onbekende man

Niet de metaaldetector uit het verhaal.

Niet de metaaldetector uit het verhaal.

PURMEREND - Yustin (11) uit Purmerend had maandagmiddag - met zijn gloednieuwe metaaldetector - meteen prijs: hij vond een (schat)kistje. Lang duurde de blijdschap niet, want een onbekende man wist de vondst met een smoesje van hem af te troggelen.

Niet de metaaldetector uit het verhaal.

Niet de metaaldetector uit het verhaal.

Yustin bekeek het kistje, toen er een auto kwam aanrijden. „Hij stapte uit en zei tegen mijn zoon dat het verboden is om aan de dijk te graven. Hij vroeg of Yustin wat gevonden had, dus die zei netjes dat hij een kistje had gevonden”, zegt moeder Esther op Facebook.

Ze vervolgt: „’Ok’, zegt de man,’ of je geeft het kistje aan mij en dan bel ik de politie niet of ik bel nu de politie en dan krijg je een boete’. Dussss man rijdt weg met de vondst van mijn kind! Hoe kinderachtig is dat?!” Yustin zag zich dan ook genoodzaakt om zijn ’schatkist’ af te geven.

Volgens NH Nieuws kwam hij erg verdrietig thuis. „Hij is heel erg geschrokken en ik heb hem zeker moeten troosten.” De tiener heeft nog wel iets van een signalement door kunnen geven. „Man rijdt trouwens in een grijze VW Polo met gele letters erop geschreven (graffiti) en hij draagt vlechten in zijn lange haar.”