Nieuws/Binnenland
1809152
Binnenland

Organisatoren vierdaags festival failliet

’Foodtruckers’ kunnen fluiten naar geld

De rechtbank Utrecht verklaarde de organisator failliet.

De rechtbank Utrecht verklaarde de organisator failliet.

Utrecht - De rechtbank Midden-Nederland heeft EMGI Events BV, het bureau dat Maximaal Genieten (editie 2017) in Utrecht organiseerde, failliet verklaard. Het vierdaagse evenement, dat vorig jaar in mei plaatsvond, heeft tienduizenden euro’s schuld bij een twintigtal foodtruckeigenaren.

De rechtbank Utrecht verklaarde de organisator failliet.

De rechtbank Utrecht verklaarde de organisator failliet.

„Een van de crediteuren heeft het faillissement aangevraagd”, vertelt curator mr. Kim Meekes. Volgens de curator moet er nog onderzoek worden gedaan naar de oorzaken van het faillissement.

De gedupeerden hopen nog wat geld terug te krijgen, maar de meeste foodtruckeigenaren zien het vrij somber in. „Het is geen bedrijf met een pand of iets dergelijks, dus of er nog iets te halen valt is maar de vraag. Naast EMGI BV zijn er nog andere BV’s waar de twee eigenaren onder opereren. Hopelijk doet de curator daar grondig onderzoek naar”, aldus een gedupeerde.

Tegenvaller door hitte

Door de hitte vorig jaar vielen de bezoekersaantallen tegen en er heerste ’betalingsonmacht’, zo valt te lezen in een spaarzame mail van de organisatie. De helft van de foodtruckeigenaren heeft wel geld ontvangen. „Omdat er nog leveranciers betaald moesten worden en de organisatie onverwacht een belastingaanslag kreeg, was er niets meer over voor de rest. Terwijl dat geld dus niet eens van hun was”, vertelt een van de gedupeerden.

Tim Gilles van Looping Good, een mobiele ijssalon, is nog steeds boos over de gang van zaken, maar heeft het naar eigen zeggen wel afgesloten voor zichzelf. „Hopelijk organiseren deze mensen nooit meer een festival”, aldus Gilles. De organisatie was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.