Nieuws/Binnenland
1809204
Binnenland

Drie verdachten ontkennen groepsverkrachting

’Ze zeiden wel stop, maar fel tegenpruttelen deden ze niet’

De uitgaansgelegenheid waar de Nederlandse jonge vrouwen hun belagers ontmoetten.

De uitgaansgelegenheid waar de Nederlandse jonge vrouwen hun belagers ontmoetten.

Antwerpen - De vier verdachten, twintigers, die vastzitten op verdenking van de verkrachting van twee Nederlandse toeristes in Antwerpen vrijdagnacht geven toe dat ze op de hotelkamer zijn geweest. Maar van een groepsverkrachting was volgens drie van hen geen sprake. Een vierde legde wel bekentenissen af. „Ze zeiden wel stop, maar fel tegenpruttelen deden ze niet.”

De uitgaansgelegenheid waar de Nederlandse jonge vrouwen hun belagers ontmoetten.

De uitgaansgelegenheid waar de Nederlandse jonge vrouwen hun belagers ontmoetten.

Dat zegt de advocaat van de verdachten, Luc Verheyen. De twee Nederlandse vrouwen (21 en 22) vertrokken vrijdag voor citytrip naar Antwerpen die uitliep op een nachtmerrie. ’s Avonds gingen ze stappen in discotheek Roxy, waar ze aan de praat raakten met een groepje mannen. „We weten nog dat we in de discotheek waren”, verklaarden ze later tegenover de politie. „Daarna is er een zwart gat.”

Verdachte in tranen

Een van de verdachten, Mohamed S. zou, volgens zijn advocaat, bekentenissen hebben afgelegd. Tijdens de ondervraging barstte hij in tranen uit, nadat hij werd geconfronteerd met het vreselijke verhaal van de slachtoffers. „Wat die jonge vrouwen drie uur lang hebben moeten ondergaan, is afgrijselijk.”

S. en een vriend zouden de meisjes een lift hebben gegeven naar hun hotel en zijn meegegaan naar hun hotelkamer. Later lieten ze nog twee vrienden binnen. Volgens Mohamed S. hebben ze allemaal seks met de Nederlandse vrouwen gehad. Ze zouden volgens S. niet tegengestribbeld hebben. „Terwijl we bezig waren, vielen zij steeds in slaap.” Toen de mannen na drie uur weggingen waren de vrouwen in een diepe slaap verzonken. Mohamed S. verklaart dat hij niets in hun drankje heeft gedaan.

De andere drie verdachten ontkennen de verkrachting. Zij zijn door S. benoemd als Tijani D. (19) uit Temse, Eliel B. (20) uit Borgerhout en Lamine N. (20) uit Antwerpen. Dat S. de namen heeft genoemd, zal hem volgens zijn advocaat niet in dank worden afgenomen. „Maar hij neemt tenminste zijn verantwoordelijkheid”, aldus zijn advocaat.

Spijt

Mohamed S. zou zijn opgepakt toen hij ’s avonds terugkeerde naar het hotel. Hij werd daar vastgehouden door de hoteleigenaar. „Mijn cliënt liet zich meeslepen door zijn vrienden”, vertelt zijn advocaat . „Hij had meteen spijt en is daarom teruggegaan naar het hotel om met de slachtoffers te praten.”

De vrouwen verklaarden eerder dat ze in de discotheek moeten zijn gedrogeerd. Toen ze de volgende ochtend rond 10.30 uur wakker werden, wisten ze niet wat er gebeurd was. Wel kwamen ze erachter dat er geld en telefoons verdwenen waren. Het hotelpersoneel heeft de vrouwen verteld dat er mannen op hun hotelkamer waren, waarop hun herinneringen langzaam terugkwamen.

De vier verdachten moeten aanstaande vrijdag om 9.30 uur voor de raadkamer in Antwerpen verschijnen.