Nieuws
1809323
Nieuws

Barbara verloor dochter aan trombose door de pil

Barbara en haar dochter Melissa

Barbara en haar dochter Melissa

De 61-jarige Barbara overleefde zelf na een ziekbed trombose maar verloor haar dochter Melissa (23). Ook zij liep trombose op, vermoedelijk door het slikken van de pil.

Barbara en haar dochter Melissa

Barbara en haar dochter Melissa

In 1999 werd Barbara ziek, bijna tien jaar later vielen haar nieren uit en moest ze aan de dialyse. Ze onderging een transplantatie maar liep trombose op in haar been. ’’Het was een combinatie van drie maanden stilzitten en de pil die ik slikte.’’

Maar terwijl Barbara zich langzaam steeds beter voelde, begon Melissa te kwakkelen. ’’Ze zag zo bleek als wat. Melissa slikte vanaf haar 14de de Diane-pil voor haar huid. Ze had net als haar vader wat huidproblemen en we hoorden van de arts dat dit een oplossing kon zijn. Ook begrepen we dat het een lichte pil was. Jarenlang waren er geen klachten, maar Melissa werd wel zwaarder. Dat vond ze niet fijn. Ze was ook een beetje depri, zwaar op de hand.’’

Uiteindelijk kreeg ze hoofdpijn, blauwe nagels en werd ze lethargisch en traag. Op een gegeven moment kreeg ze last van haar knie. Barbara: ’’De trombose begon onder haar knie in haar kuit, dat voelde ze waarschijnlijk niet, maar als trombose verwaarloosd wordt, kan het doorschieten naar je longen en is er sprake van een longembolie. Dat is bij Melissa gebeurd; ze kreeg last van haar longen, was benauwd.

De dokter dacht aan longontsteking en schreef antibiotica voor, die dus niet aansloegen. Toen ze naar beneden kwam voor een ontbijtje is ze duizelig geworden, van de trap gevallen en bewusteloos geraakt. De ambulance kwam maar het lukte niet om haar te reanimeren.’’ Melissa bleek uiteindelijk hersendood te zijn.

Het hele interview met Barbara lees je op VROUW.nl.