Nieuws/Binnenland
1809525894
Binnenland

Schietpartij Amsterdam: politie zoekt zwarte VW Golf

AMSTERDAM - Bij een schietpartij in Amsterdam is een man gewond geraakt. Hij is aanspreekbaar en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De schietpartij vond plaats rond 22.30 uur op de Dickenslaan in Amsterdam-Zuidoost. De schutter is nog steeds voortvluchtig en vluchtte vermoedelijk in een zwarte Volkswagen Golf.

Opvallend genoeg zou een half uur eerder, rond 22.05 uur, op de straat Kelbergen ook een schietpartij hebben plaatsgevonden; vier kilometer verderop. De politie onderzoekt nog of dat klopt. Hier zijn geen slachtoffers. Of beide zaken met elkaar te maken hebben, is nog onduidelijk.

Amsterdam-Zuidoost wordt de laatste maanden geteisterd door criminelen die elkaar op straat beschieten. Ook zijn er dikwijls overvallen, berovingen en geweldsincidenten.

Vorige week vrijdag hield de buurt een protestmars waarin zij hun afschuw over het vele (dodelijke) geweld in het stadsdeel uitten. Honderden mensen liepen mee en spraken de wens uit dat het geweld zou stoppen.

Zes dagen later bleek echter dat opnieuw een slachtoffer door vuurwapengeweld is getroffen: donderdagavond jl. werd Julian Curiel te zijn neergeschoten. Hij overleed aan de verwondingen.