Nieuws/Binnenland
1809930
Binnenland

Stel dat pleegkinderen mishandelde voor de rechter

Utrecht - Een 34-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Zeist die hun pleegkinderen in 2014 ernstig mishandeld hebben staan dinsdag voor de rechter in Utrecht. De twee zouden de keel van de kinderen, die toen 5 en 7 jaar waren, geregeld hebben dichtgeknepen.

LIVE – Verslaggever Saskia Belleman was bij de rechtszaak aanwezig. Haar tweets lees je terug onderaan dit artikel.

Ook wordt het tweetal ervan verdacht de kinderen te hebben geslagen, geknepen, aan de oren te hebben getrokken en onder de koude douche te hebben gezet. De mannelijke verdachte, Bodo L., zou met zijn vinger een schietgebaar tegen het hoofd van de kinderen hebben gemaakt.

Alleen Bodo L. is aanwezig bij de rechtszaak, omdat er een verzoek tot aanhouding ligt van de zaak tegen de vrouwelijke verdachte, Janice N. Zij is voor behandeling opgenomen bij een GGZ-instelling.

De officier van justitie vindt het lastig om de twee apart te behandelen, omdat de zaken zeer met elkaar zijn verweven. Als de rechtbank de zaak van Janice N. aanhoudt, dat wil de OvJ dat ook de zaak tegen Bodo L. wordt aangehouden.

De rechtbank vindt het aanwezigheidsrecht een groot goed. Janice N. heeft aangegeven dat ze haar zaak wil bijwonen. Ook de zaak van Bodo L. wordt daarom aangehouden. Op 3 juli gaat de inhoudelijke behandeling van de zaak verder.