Nieuws/Buitenland
1810377
Buitenland

Spijkerbom ontploft in sorteercentrum FedEx

SAN ANTONIO - In een sorteercentrum van pakketdienst FedEx in San Antonio (Texas) is afgelopen nacht een pakketje ontploft. Eén vrouw zou daarbij gewond zijn geraakt. Ze zou niet in levensgevaar zijn. Volgens de brandweer bevatte het pakketje spijkers en schroot. De FBI onderzoekt de zaak, melden Amerikaanse media.

In Texas deden zich de afgelopen maand al zeker vier explosies door pakketbommen voor. Daarbij vielen ook doden. De autoriteiten sluiten niet uit dat er een ’serial bomber’ actief is. Of de explosie bij FedEx een verband heeft met de andere ontploffingen is niet duidelijk.

Volgens de Amerikaanse brandweer was het pakketje bestemd voor een adres in Austin, waar zich eerder deze maand al explosies voordeden.

Tot nu toe waren er al vier raadselachtige ontploffingen in de hoofdstad van Texas. Op 2 maart kwam een 39-jarige man om toen een pakket ontplofte dat voor zijn deur was neergelegd. Daarna volgden drie nieuwe explosies die een persoon het leven kostte en waardoor vier mensen gewond raakten.

De politie weet niet wie of wat er achter zit en heeft een beloning uitgeloofd van omgerekend circa 94.000 euro voor tips die naar de dader(s) leiden.