Nieuws/Buitenland
1810828
Buitenland

Man mag goudvissen niet meenemen in de metro, vermoordt goudvissen

ZHENGZHOU - Een Chinese man heeft zijn goudvissen vermoord omdat hij ze niet mee mocht nemen in de metro. Bij een metrostation in Zhengzhou werd de man tegengehouden door de beveiliging omdat hij twee vissen in een plastic zak met water bij zich droeg. Na een hevige discussie besloot om zijn waterzak te legen. De vissen vielen hierbij op de grond waar ze overleden.

Volgens de beveiligers zijn dieren absoluut niet toegestaan in de metro. Toen de man de discussie niet meer kon winnen, besloot hij om de zak open te maken en het water op de grond te gooien, aldus het Chinese Dahe Dail.

„Het metrostation loopt op elektriciteit. Als er vloeistof wordt gemorst, zou dat voor problemen kunnen zorgen”, zei het hoofd beveiliging van het metrostation tegen The Beijing News. „De goudvissen bewogen nog een beetje en toen helemaal niet meer.”

’Zijn geen katten of honden’

Op de Chinese sociale media kreeg de man het zwaar te verduren. „Waarom maakt hij hier zo’n ophef over?”, aldus een gebruiker van Weibo.

„Goudvissen zijn niet zoals katten of honden”, voegt een andere gebruiker toe die de actie van de man ook niet begreep. „Ze plassen niet en zijn andere mensen niet tot last.”