Nieuws/Binnenland
1810995
Binnenland

Nabestaanden worden naar Nederland gehaald

Verbijstering bij werkgever verongelukte Roemenen: ’We zijn lamgeslagen’

De vlaggen bij Van Rooi Meat hangen dinsdag halfstok.

De vlaggen bij Van Rooi Meat hangen dinsdag halfstok.

VELP - De Horizon Groep in Velp, een uitzendbureau voor onder meer de vleesindustrie, is verbijsterd door het dodelijke ongeluk dat maandagmiddag bij Helmond plaatsvond. Vijf Roemenen kwamen om het leven toen hun busje tegen een vrachtwagen botste. De slachtoffers waren in dienst bij het Gelderse detacheringsbureau. „Het verdriet is groot.”

De vlaggen bij Van Rooi Meat hangen dinsdag halfstok.

De vlaggen bij Van Rooi Meat hangen dinsdag halfstok.

Vijf mensen, een vrouw van 24 en vier mannen in de leeftijd van 27 tot 37 jaar, kwamen maandag om het leven bij het ongeluk op de N270 bij Helmond. Vier van hen stierven ter plekke, één later in het ziekenhuis.

Vier zwaargewonden liggen nog in het ziekenhuis. Het gaat om drie Roemenen en de 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Asten-Heusden. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk.

’Nabestaanden naar Nederland halen’

De Horizon Groep is druk bezig om de nabestaanden naar Nederland te halen. „Onze eerste zorg is nu de nabestaanden naar Nederland te halen”, zegt woordvoerster Miranda Post van de Horizongroep. „We willen ze opvangen en onderdak regelen.”

Werknemers van de Horizon Groep zijn aangeslagen. „Je kan je voorstellen dat het diepe indruk heeft gemaakt op hun collega’s binnen het bedrijf. Het verdriet en de verbijstering zijn groot. We zijn lamgeslagen. Mensen kennen elkaar persoonlijk en er zijn ook familierelaties. Waarschijnlijk zal ook een gedenkhoekje worden ingericht”, aldus Post.

Vlaggen halfstok

Het vijftal werkte via de Horizon Groep bij vleesverwerkend bedrijf Van Rooi Meat in Helmond. Ze waren op weg naar hun verblijfplaats Goch in Duitsland, na een werkdag. Bij Van Rooi Meat hangen de vlaggen dinsdag halfstok.