Nieuws/Binnenland
1812100
Binnenland

Zanger wel vereerd

Lee Towers niet van plan in Lee Towers te wonen, ’Maar never say never’

Lee Towers: „Er zelf wonen? Never say never...”

Lee Towers: „Er zelf wonen? Never say never...”

ROTTERDAM - „Jullie hebben Trump Towers. Wij hebben Lee Towers”, zei Arjen Lubach vorig jaar gekscherend in zijn video over president Trump. Zo’n gebouw hadden we toen niet, maar nu wel. Twee voormalige kantoortorens aan het Rotterdamse Marconiplein zijn tot Lee Towers omgedoopt. De kantoorruimtes worden verbouwd tot 860 nieuwe woningen.

Lee Towers: „Er zelf wonen? Never say never...”

Lee Towers: „Er zelf wonen? Never say never...”

Op het Marconiplein in Rotterdam-West werkten jarenlang honderden gemeenteambtenaren in de torens Europoint II en Europoint III. Nadat de ambtenaren waren verhuisd naar het gebouw De Rotterdam op de Kop van Zuid kwamen de kantoren leeg te staan.

Projectontwikkelaars Lee Foolen en Tom Bakkers hadden net een van de twee kantoorkolossen gekocht toen Lubach zijn video lanceerde. Het idee van de ’Lee Towers’ was daarvoor al ontstaan – tevens een knipoog naar een van hen, Lee Foolen – maar Lubach zorgde ervoor dat de twee helemaal zeker van hun idee waren.

’Kers op taart’

De Rotterdamse zanger Lee Towers verbond zijn naam maar wat graag aan de torens. „Daar word je toch gewoon een beetje stil van. Ik heb in mijn leven alle onderscheidingen gehad die je kunt krijgen, maar dit is de kers op de taart”, zei hij bij de presentatie.

Towers is nog niet van plan zelf in een van de Lee Towers te gaan wonen. „Het is nog geen onderwerp van gesprek. Er komen daar straks duizenden mensen, stel je voor dat ik elke dag bij iemand op de koffie moet”, grapt hij. „Maar never say never.”

Towers dacht in eerste instantie aan een grap, maar was volgens Lee Foolen toch blij verrast. „We delen dezelfde ongewone voornaam.”

Lubach

Arjen Lubach noemt de komst van de Lee Towers ’geweldig’. „Nu zorgen we niet alleen voor verdieping, maar ook voor verdiepingen. Ik feliciteer Lee en de Towers natuurlijk in het bijzonder.”

Elke toren is 95 meter hoog en heeft 24 verdiepingen. Op de onderste 21 verdiepingen komen huurwoningen voor ’young professionals’, starters en jong-werkenden. Op de bovenste verdiepingen worden in de ene toren twintig penthouses gebouwd. In de andere zijn bovenin een hotel, restaurant of andere horecagelegenheid gepland. Voor de bewoners komt er een dakterras.