Nieuws/Buitenland
181253206
Buitenland

Hongaarse Europarlementariër stapt op na politie-inval op seksfeest

BRUSSEL - De Europarlementariër die vrijdagavond werd opgepakt op een seksfeestje in Brussel, was de Brusselse voorman József Szájer van de Hongaarse regeringspartij Fidesz, die weinig opheeft met homorechten. Het voorval was de reden dat Szájer zondag plotseling is opgestapt, zegt hij.

De Brusselse politie viel vrijdag binnen op het feest boven een kroeg in de binnenstad, omdat de aanwezigen een loopje namen met de coronamaatregelen. Zij trof volgens Belgische media een 25-tal meer of minder ontklede mannen aan. Szájer zou ervandoor zijn gegaan en daarbij gewond zijn geraakt.

„Het spijt me diep dat ik de coronamaatregelen heb geschonden”, laat Szájer weten. „Het was onverantwoordelijk van mij.” Hij zal de boete betalen, schrijft hij in een verklaring, en vraagt „iedereen om dit niet op mijn vaderland of mijn politieke gemeenschap te betrekken. De misstap was strikt persoonlijk.”

Drugs

De politie heeft volgens de Europarlementariër bij de inval XTC gevonden, maar hij beklemtoont dat hij niets heeft gebruikt en ook niet weet van wie de drugs waren.