Nieuws/Buitenland
1813984929
Buitenland

Ondanks geldzorgen geeft Paus daklozen gratis prik

De paus gaat zich inzetten voor de zwakkeren.

De paus gaat zich inzetten voor de zwakkeren.

ROME - Het Vaticaan zal rond Pasen zo’n 1200 straatarme mensen, daklozen en andere verstotenen in de samenleving vaccineren tegen corona.

De paus gaat zich inzetten voor de zwakkeren.

De paus gaat zich inzetten voor de zwakkeren.

Volgens het Vaticaan hebben deze mensen het grootste risico om besmet te worden en moeten ze worden geholpen. De inentingen zullen plaatsvinden in de Aula Paolo VI, de plek waar de paus gewoonlijk zijn audiënties houdt.

Eerder is de paus zelf ook met het Pfizer-vaccin ingeënt. Hij is een groot voorstander van vaccinaties. De paus heeft eens laten weten dat de werknemers van het Vaticaan zich moet laten inenten, anders riskeren ze zelfs ontslag.

Vaticaan moet beknibbelen

Terwijl de paus met de vaccinaties de armen helpt, heeft hij deze week ook aangekondigd dat er moet worden gekort op salarissen van geestelijken die in het Vaticaan werkzaam zijn. Kardinalen moeten tien procent van hun salaris inleveren, hoofden en secretarissen van onderafdelingen van de Curie acht procent en geestelijken die lager in de kerkelijke hiërarchie zitten drie procent.

De reden is dat het Vaticaan veel minder inkomsten heeft door het coronavirus. Zo waren er niet de gebruikelijke vele miljoenen euro’s die het Vaticaan krijgt dankzij de toegang tot de Vaticaanse musea, met de Sixtijnse kapel die normaal gesproken jaarlijks door circa zes miljoen mensen wordt bezocht.