Nieuws/Binnenland
1814472
Binnenland
GR2018

Landelijke politici brengen stem uit

PvdA-partijleider Lodewijk Asscher.

PvdA-partijleider Lodewijk Asscher.

AMSTERDAM - De bekende gezichten uit de Haagse politiek hebben woensdagmorgen hun stem uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Premier Mark Rutte (VVD) deed dat bij Schoolvereniging Wolters in Den Haag, D66-leider Alexander Pechtold bracht zijn stem uit in een serviceflat in Wageningen en SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen stemde in een basisschool in Oss.

PvdA-partijleider Lodewijk Asscher.

PvdA-partijleider Lodewijk Asscher.

Rutte deed dat bij Schoolvereniging Wolters in Den Haag. Pechtold bracht zijn stem uit in een serviceflat in Wageningen en Marijnissen in een basisschool in Oss. PVV-voorman Geert Wilders stemde in de Haagse volkswijk Duindorp. Hij koos Henk Bres, de nummer tien op de PVV-lijst in Den Haag.

Ollongren, die het rode potlood hanteerde op Amsterdam Centraal, zei op een vrouwelijke D66’er te hebben gestemd. Ze wilde de naam van de kandidaat niet noemen.

Referendum

Over het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, zei de minister dat er veel discussie over is geweest en dat ze hoopt dat mensen zich goed hebben kunnen informeren. ,,Ik denk dat die wet goed is en ook echt nodig is en dat er een goede balans is gevonden tussen veiligheid en privacy.’’

GR2018Lees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover