Nieuws/Binnenland
1814624
Binnenland
GR2018

We mogen weer stemmen!

Alles stembureaus zijn geopend! Tijd om te stemmen dus... dit kan tot 21:00 uur. Maar wat mag er wel en wat mag er niet in het stemhokje? Verder: ben je klant van ING? Dan moet je niet schrikken als je de afschrijvingen bekijkt. Lees hier het belangrijkste nieuws van vandaag in het Gesprek van de Dag.

Wat heb je vannacht gemist?

 • Door een explosie in een huis in Catania op Sicilië zijn drie mensen om het leven gekomen. Onder de doden zijn twee brandweermannen en een man die zich op dat moment in de woning in de historische binnenstad bevond. Lees meer.
 • Een groep investeerders heeft Facebook voor de rechter gesleept. Ze eisen compensatie voor de knauw die het aandeel heeft gekregen sinds het schandaal rond misbruik van gebruikersgegevens. Lees meer.
 • Een ernstig busongeluk in de Filipijnen heeft aan zeker negentien mensen het leven gekost. De bus stortte in een ravijn. Lees meer.

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 • Duizenden klanten van ING zijn woensdag geconfronteerd met dubbele afschrijvingen. Het gaat om drie miljoen transacties. Lees meer.
 • Stemgerechtigden mogen vandaag hun stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen én het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Maar er zijn stemhokje-regels. Wist je bijvoorbeeld dat een kind niet mee het hokje in mag? En dat 'stemfies' gewoon zijn toegestaan? Lees meer.
 • De prijzen voor koophuizen zijn sinds september 2001 niet zo hard gestegen als in februari. Lees meer.

Wat wordt er besproken bij de koffieautomaat?

Raadslid Robert Vloedgraven (rechts) en de vrouw die hij berichtjes stuurde.

Raadslid Robert Vloedgraven (rechts) en de vrouw die hij berichtjes stuurde.

 • Een gemeenteraadslid van het CDA in Raalte stapt op nadat seksueel getinte WhatsAppjes naar buiten zijn gekomen. Robert Vloedgraven vroeg een vrouw of ze ’geschoren was van onderen’ en stuurde een foto waarop zijn geslachtsdeel te zien was. Lees meer.
 • De Haagse Islam Democraten zijn opgeschrikt door een vroegere terreurverdenking rond de nummer vier op hun lijst. Huisarts Abdurrahman Alpsoy is 16 jaar geleden in Turkije vanwege lidmaatschap van Hizbullah verdachte geweest in een omvangrijke terroristische moordzaak. Lees meer.
 • Jackpot in Rotterdam-Zuid afgelopen donderdag: 130 miljoen euro. Een dag later is het raak in Eindhoven: óók 130 miljoen. Niet de Staatsloterij deelt uit, maar het kabinet. Lees meer.

Wat kun je vandaag volgen?

 • Het is zover: er mag gestemd worden! En je hebt nog even de tijd want de stembureaus zijn tot 21:00 uur geopend. Lees meer.
 • In de rechtbank in Groningen wordt vandaag de zaak behandeld van zeven No Surrender-leden die een vermoedelijk ex-lid hebben ontvoerd en mishandeld. Onze rechtbankverslaggever Saskia Belleman zit er vanaf 9:00 uur bij. Lees meer.
 • Onze expert Jan Lammers blikt vooruit op het nieuwe seizoen en geeft richting de Grand Prix van Australië enkele tips voor GPPRO. Doe zelf ook mee met het grootste Formule 1-spel van Nederland.
 • Doe mee aan de Stelling van de Dag: ’AOW-leeftijd minder snel omhoog’.

Wat raden wij verder aan?

 • Oost-Europese criminelen maken met hun strooptochten in ’naïef’ Nederland elk jaar maar liefst een kwart miljard euro buit. Een Afghaanse bende helers is nu tegen de lamp gelopen. Lees meer.
 • Hollywoodster Jared Leto (46) is een man van duizend gezichten. Dat komt hem van pas wanneer hij met zijn band Thirty Seconds to Mars Amsterdam aandoet, maar eerst een wandeling maakt door de oude binnenstad en dan met name het gedeelte dat bij Amerikanen bekend staat als ’the red light district’. Lees meer.

En deze artikelen werden gisteren het best gelezen:

GR2018Lees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover