Nieuws/Opmerkelijk
181583048
Opmerkelijk

’Ik kan niet geloven dat het waar is’

Sloopbedrijf sloopt per abuis het verkeerde huis

Dallas - Een sloopbedrijf in de Amerikaanse staat Texas kreeg de opdracht een huis te slopen. Mogelijk waren de slopers nog niet helemaal goed wakker toen ze de klus wilden klaren. Dit tot groot verdriet van de eigenaar van het verpulverde huis, dat hij erfde van een 97-jarige vriendin.

„Ik kan nog steeds niet geloven dat het waar is”, schrijft Jeremy Wenninger op Facebook. Wenninger woont inmiddels in Los Angeles, maar hij bleef altijd contact houden met zijn oude buurvrouw in Dallas. Toen zij kwam te overlijden erfde hij haar huis. Wenninger had grootse plannen met het stulpje van zijn overleden buurvrouw. Hij wilde de woning volledig renoveren en in oude glorie herstellen. Dat was hij, zo vond hij, verschuldigd aan zijn overleden 97-jarige vriendin.

Pijnlijke fout

Het bedrijf dat de pijnlijke fout maakte, heeft excuses gemaakt voor de misser. „Ik zit nu al 35 jaar in het vak”, zegt bedrijfsleider Bobby Lindamood. „We hebben duizenden gebouwen afgebroken. En dit is de eerste keer dat we het verkeerde pand hebben gesloopt. We hebben een fout gemaakt, maar we waren ervan overtuigd de juiste woning te hebben aangepakt.”

Waar ging het mis? Het huis zou geen nummer hebben gehad en ook het adres was niet zo goed leesbaar door waterschade en puin. Lindamood voegde er nog aan toe dat de woning er verlaten uitzag. Het huis zag er bovendien „hetzelfde uit als de andere huizen in de straat die het bedrijf eerder sloopte.”

Het bedrijf is met de eigenaars in onderhandeling om een schikking te treffen.