Nieuws/Buitenland
1815935
Buitenland

Commentator Fox News boos weg: ’Tot propaganda verworden’

NEW YORK - Een van de bekendste gezichten van de Amerikaanse zender Fox News, Ralph Peters, heeft ontslag genomen. Hij stapte op omdat volgens hem de zender „is verworden tot een propagandamachine voor een desastreuze en ethisch geruïneerde regering.”

De voormalige kolonel Peters kan naar eigen zeggen niet naar eer en geweten zijn werk als analist bij Fox blijven doen. Hij was een boegbeeld van Fox, de zender die hij zag als „een gelegitimeerde stem van conservatieven.”

Maar in zijn vernietigende afscheidsbrief is volgens The New York Times niets meer over van die conservatieve stem. De 65-jarige Peters zegt lang trots te zijn geweest, maar zich nu voor Fox News diep te schamen.

Peters haalt fel uit naar presentatoren „die feiten en aantoonbare realiteit volkomen negeren om volstrekt oneerlijke aanvallen te doen op de FBI, justitie, rechters, inlichtingendiensten en op de oorlogsheld en gerespecteerd ambtenaar Robert Mueller.”

Mueller is aangesteld om speciaal onderzoek te verrichten naar mogelijke banden in 2016 tussen Russen en campagnemedewerkers van toenmalig presidentskandidaat Trump.