Nieuws/Buitenland
1816318
Buitenland

Hitlergroet van hond krijgt staartje

COUTBRIDGE - De man die de hond van zijn vriendin de Hitlergroet leerde, is veroordeeld door de Schotse rechter. Als de man „sieg heil” of „vergas de Joden” zei, reageerde het hondje op commando.

De video van Mark Meechan werd meer dan een miljoen keer bekeken. „Mijn vriendin schept altijd op over hoe schattig haar hond is”, zegt Meechan aan het begin van de video. „Ik dacht: laten we hem veranderen in het minst schattige ding ooit, een Nazi.”

In de rechtszaal verdedigde Meechan zijn video. „De Holocaust is iets verschrikkelijks, wat nooit had mogen gebeuren, maar toch kunnen we er beter over grappen, want in mijn ogen worden gruwelijkheden minder pijnlijk als je erover kan lachen”, zei hij volgens de Jewish Chronicle.

Het hondje.

Het hondje.

De rechter besloot niet mee te gaan met Meechans argument. Ook woog mee dat hij, volgens de rechter, met het filmpje probeerde om meer online verkeer naar zijn andere video’s te sturen. Het was dus niet enkel ’om zijn vriendin te irriteren’, zoals Meechan beweerde.

Meechan werd veroordeeld voor ’hate crime’. Welke straf hij krijgt, is nog niet bekend. De video is inmiddels verwijderd door YouTube.