Nieuws/Binnenland
1816726660
Binnenland

Zelfde voertuig eerder op de middag betrokken bij ruzie in Vught

Zware crash na vlucht voor politie op A12: drie inzittenden aangehouden

ZOETERMEER - Op de A12 in de richting van Den Haag is bij Zoetermeer rond 15.30 uur een auto tegen de vangrail gecrasht waarvan de bestuurder op de vlucht ging na een stopteken van de politie. Die was naar de auto op zoek na een melding van een ruzie in Vught, eerder op de middag. De drie inzittenden zijn door gewapende agenten aangehouden. Twee van hen moesten eerst naar het ziekenhuis.

De politie kreeg eerder op de middag een melding van een ’conflict tussen meerdere personen’ op de Wederiksingel in Vught. Daarbij zou iemand gewond zijn geraakt. Maar toen de politie aankwam, was iedereen al vertrokken, meldt een woordvoerster. Uit gesprekken met omstanders en het bekijken van camerabeelden werd duidelijk dat er twee personenauto’s waren weggereden na de onderlinge confrontatie. Mogelijk is er ook geschoten.

Een van de auto’s werd gezien op de A12 via automatische kentekenherkenning. De bestuurder negeerde daar een stopteken van de politie en crashte even verderop in de vangrail. In de auto zaten drie mensen. Twee van hen zijn na controle in een ambulance met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Zodra zij daar worden ontslagen, worden ze net als de derde verdachte naar het politiebureau gebracht. Volgens een aanwezige persfotograaf lag er ook een lachgastank in de auto.

De politie is nog op zoek naar de andere auto die wegreed uit Vught, en naar het (mogelijke) slachtoffer. Het gaat om een jongeman van begin 20 jaar, met een licht getinte huidskleur. Hij is gekleed in een donker trainingspak met blauwe tinten. Mensen die hem gewond over straat hebben zien lopen of anderszins iets van het incident hebben gezien, wordt gevraagd zich te melden. Er wordt verder onderzocht wat er precies in Vught is voorgevallen.

De A12 van Utrecht naar Den Haag ter hoogte van Zoetermeer blijft naar verwachting tot 19.00 uur gesloten, meldt de ANWB.

Tips? App naar onze whatsapp tiplijn.