Nieuws/Binnenland
1817443947
Binnenland

Twee verdachten vrijdag voorgeleid

Politie: verdachten aanslag De Vries zijn Pool (35) uit Maurik en Rotterdammer (21)

Amsterdam - De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij het schietincident op de Lange Leidsedwarsstraat waarbij misdaadverslaggever Peter R. de Vries is neergeschoten. Het gaat om een 35-jarige man met de Poolse nationaliteit, woonachtig in Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man woonachtig in Rotterdam. Twee verdachten worden vrijdag voorgeleid, een derde verdachte is vandaag heengezonden.

Op de A4 ter hoogte van de afrit Leidschendam hield een arrestatieteam de twee verdachten aan. Ze zitten in volledige beperkingen en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Huiszoekingen

Gedurende de avond en nacht zijn huiszoekingen verricht in Tiel, Maurik en Rotterdam, meldt de politie in een persbericht. Bij de huiszoekingen zijn verschillende gegevensdragers en munitie in beslag genomen.

De politie hield in Amsterdam nog een derde man aan, een 18-jarige Amsterdammer. Hij is woensdag heengezonden en is geen verdachte meer in het onderzoek.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop