Nieuws/Binnenland
181864811
Binnenland

Zeker 40 aanhoudingen bij Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval

ROTTERDAM - De politie heeft zaterdag rond 21.30 uur zeker veertig mensen aangehouden tijdens de 35e editie van Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval. Het gros werd aangehouden tijdens het preventief fouilleren. Een 20-jarige vrouw uit Heerlen is aangehouden in verband met een steekincident.

Bij het steekincident op de Coolsingel raakte iets voor 17.30 uur een man gewond. Toegesnelde agenten konden daarna de vrouw uit Heerlen aanhouden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht vanwege zijn verwondingen. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.

Vanwege het evenement in de stad mocht de Rotterdamse politie preventief fouilleren. Daarbij werden onder andere een vuurwapen, een grote machete en andere voorwerpen waarmee je kan steken, gevonden. Ook zij mensen aangehouden voor openbaar dronkenschap en „andere voorvallen die je bij evenementen tegenkomt”, aldus een politiewoordvoerster.

Deze zaterdag is de laatste dag van een kleine week Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval. Als hoogtepunt van het evenement wordt op de laatste dag een straatparade georganiseerd, waarbij een lange stoet van dansers en danseressen door de stad trekt. Het festival met veel muziek, zang en dans trekt enkele honderdduizenden mensen uit binnen- en buitenland.