Nieuws/Binnenland
1818815
Binnenland

Slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht

Gewonden in discotheek Schagen door verdrukking: ’Mensen vielen bovenop mij’

SCHAGEN - In Schagen zijn mensen gewond geraakt in een uitgaansgelegenheid. Op de tweede etage van de discotheek Alpha aan de Loet raakten mensen in de verdrukking, een persoon werd onwel en er ontstond paniek.

De situatie was rond 20.00 uur onder controle en de rust is terug, meldde de veiligheidsregio. De discotheek is weer opengesteld.

In eerste instantie meldde de zegsman dat er tien tot vijftien mensen gewond waren geraakt.

Te veel mensen te dicht op elkaar

Volgens de Veiligheidsregio waren er te veel mensen te dicht bij elkaar in een smalle hal in de club. Waardoor dat kon gebeuren, is nog niet bekend. Een persoon werd met pijn op de borst naar een ziekenhuis gebracht, de anderen zijn buiten opgevangen en gecontroleerd. Zij waren vooral bevangen door emotie.

Het is niet bekend hoeveel mensen binnen waren. Het is ook niet duidelijk of er op dat moment een optreden aan de gang was.

’Ik kwam niet weg’

Een meisje uit Den Helder dat in de rij stond vertelt aan De Telegraaf wat er gebeurde.„Mensen vielen opeens bovenop mij en ik gleed uit. Ik kwam niet weg.”

Het meisje loopt nu mank. „Mijn linkerbeen doet pijn. Dat zal nog wel een paar dagen duren voordat het weer over is.”

Paasvee

In Schagen zijn woensdag veel mensen op de been in verband met het Paasvee, een jaarlijks feest met onder meer een veetentoonstelling.