Nieuws/Binnenland
1821712
Binnenland

Ambulancebroeders in Almelo mishandeld door patiënt

ALMELO - In Almelo zijn vanochtend twee ambulancebroeders mishandeld door een 29-jarige man. Hij werd in eerste instantie geholpen omdat hij onwel was geworden. Maar toen hij het niet eens was met zijn behandeling, sloegen de stoppen door.

„Hij uitte zijn frustratie door onder andere een van de ambulancemedewerkers in het gezicht te slaan. De andere broeder hield een pijnlijk been over aan de schermutseling die vervolgens ontstond. Daarnaast werd een dure hartmonitor vernield”, schrijft de politie op Facebook

De man werd in eerste instantie overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar bleek dat er geen medische noodzaak was om hem daar te houden. Hij is daarom in het ziekenhuis aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex.

„Helaas is dit het tweede incident in korte tijd waarbij ambulancemedewerkers tijdens het uitoefenen van hun werk worden mishandeld. Blijkbaar is het toch nog steeds nodig om te zeggen dus we doen het nog maar een keer: Geweld tegen hulpverleners is absoluut onacceptabel!!!”, zo luidt de boodschap nogmaals van de politie Almelo.