Nieuws/Binnenland
1821735
Binnenland

Zomertijd begint met een redelijke lentedag

Het gaat komend weekend een stuk warmer worden dan afgelopen weekend. En de zomertijd gaat in! In de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok om 2:00 uur een uur vooruitgezet.

Zaterdag zal het rond de 10 graden worden, met in de nacht regen. Zondag, de eerste dag in de zomertijd, is het overwegend droog met zonnige perioden, zo voorspelt Weeronline. Het wordt zondag 8 graden op de Wadden tot 12 in het zuiden. Een groot deel van de dag zal het in het westen zonniger zijn dan in het binnenland. In de loop van de middag breekt de zon ook in de oostelijke helft van het land goed door.

Komende week wordt het wisselvalliger. Vooral woensdag lijkt een natte dag te worden. Het wordt iets frisser met maxima van 7 tot 10 graden. In de nachten ligt de temperatuur rond het vriespunt in het binnenland en rond 4 graden aan zee.

Pasen

Waarschijnlijk blijft het in het paasweekend relatief koud met zelfs een toenemende kans op nachtvorst. Ter vergelijking: op dinsdag 28 maart 2017 werd het in Zuid-Nederland 20-21 graden.