Nieuws/Buitenland
1822570
Buitenland

Russische media negeren politicus na seksueel wangedrag

Parlementariër Leonid Sloetski.

Parlementariër Leonid Sloetski.

MOSKOU - Verscheidene Russische media nemen maatregelen vanwege een rel rond seksuele intimidatie in het Lagerhuis. Zeker vijf vrouwelijke journalisten hebben parlementariër Leonid Sloetski beschuldigd van dergelijk wangedrag, bericht The Moscow Times.

Parlementariër Leonid Sloetski.

Parlementariër Leonid Sloetski.

Het schoot de media in het verkeerde keelgat dat de ethiekcommissie van de Doema de beschuldigingen woensdag van tafel veegde. De commissie oordeelde na twee klachten te hebben bestudeerd dat niet is bewezen dat de politicus zich „ongepast” heeft gedragen, berichtte persbureau TASS.

TV-netwerk Dozhd liet daarop weten de werkzaamheden in de Doema te beëindigen. „Het is duidelijk geworden dat het voor vrouwen simpelweg te gevaarlijk is om in de Staatsdoema te komen”, zei hoofdredacteur Aleksandra Perepjolova volgens The Moscow Times.

Andere media nemen vergelijkbare maatregelen. Radiostation Echo Moskvi stuurt helemaal geen correspondenten meer naar de Doema. Dagblad Kommersant liet weten „een einde te maken” aan de samenwerking met Sloetski. Nieuwssite Lenta.ru liet weten het „bestaan” van de omstreden politicus voortaan te negeren, behalve in berichtgeving over de vermeende seksuele intimidatie.