Nieuws/Binnenland
1823049546
Binnenland

Studenten met bivakmutsen bedreigen andere student ROC Mondriaan

Den Haag - Drie studenten met capuchons en bivakmutsen zijn vrijdag een klas binnengegaan op het ROC Mondriaan aan de Tinwerf in Den Haag en hebben daar een student bedreigd. De politie is direct uitgerukt, bevestigt een woordvoerster van ROC Mondriaan na berichtgeving van Regio15. Mogelijk had een van de verdachten een mes bij zich. Er werd een scherp voorwerp gezien, maar het is niet duidelijk wat dat was.

In de ochtend was er al een „woordenwisseling” tussen studenten van de verschillende ROC-scholen op de campus Techniek en ICT aan de Tinwerf. Waar die over ging, is onduidelijk. Even later verstoorden de studenten de les en bedreigden zij de andere student, aldus het ROC. Daarna zijn de verdachten weer weggegaan.

De bedreigde student heeft aangifte gedaan. Ook kunnen de studenten gebruik maken van slachtofferhulp. De situatie was rond 13.00 uur weer onder controle, zegt de ROC-woordvoerster. Na onderzoek naar de drie studenten zullen „gepaste maatregelen” volgen.

Geen aanhoudingen

De politie onderzoekt de zaak. Er zijn volgens de woordvoerder nog geen aanhoudingen verricht.

De grootste lokale partij Hart voor Den Haag van ex-wethouder Richard de Mos wil een spoeddebat over „jongeren die volledig dreigen te ontsporen.” De Mos vindt het een zorgelijke tendens.