Nieuws/Buitenland
1823546354
Buitenland

Twitter noemt decreet Trump bedreiging vrijheid van meningsuiting

SAN FRANCISCO - Twitter noemt het decreet van de Amerikaanse president Donald Trump om sociale mediabedrijven verantwoordelijk te houden voor de geplaatste content een „bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van internet.”

„Dit presidentiële decreet is reactionair en gepolitiseerd”, aldus Twitter in een tweet. „De communicatiewet beschermt innovatie en vrijheid van meningsuiting en is gestoeld op onze democratische waarden. Pogingen om dit uit te hollen zijn een bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting en de internetvrijheid.”

Trump richt zijn woede de afgelopen dagen vaak op Twitter en andere sociale media. Twitter zette een waarschuwing bij een tweet van de president. Het bericht zou mogelijk onwaarheden bevatten. Trump was hier niet van gediend en zei dat hij en andere Republikeinen worden gecensureerd.

In de nieuwste podcast van Wierd Duk meer over de oprukkende politiek gemotiveerde censuur op social media. De Telegraafverslaggever is kritisch op de partijdige factcheck van Twitter. Luister ’m hier.