Nieuws/Opmerkelijk
1824009
Opmerkelijk

Dag zonnebank: deze gummibeer geeft je een kleurtje

Het eerste voedingssupplement voor een ’gouden tint’ is op de markt. Het gaat om een veganistische gummibeer in de smaak framboos. Of het werkt is natuurlijk de vraag, maar het magische snoepje is nu al razend populair in Groot-Brittannië.

Het supplement kan een uitkomst zijn voor de zonnebankfan die een ’veiligere’ manier zoekt om bruin te worden. Volgens de producenten van de Patent Pending Tan Gummies krijg je door het regelmatig eten van het beertje de ’perfecte bronzen tint’, met of zonder de zon. „Ook zonder zonlicht heb je het hele jaar door een kleurtje.”

De magische ingrediënten? Een combinatie van vitaminen (A, C, E & B2), mineralen (koper, zink & selenium) en essentiële planten- en fruitextracten zoals lycopeen, luteïne en astaxanthine. Volgens producent UTan beschermt het supplement de huid tegen oxidatieve stress, waardoor collageen aangemaakt kan worden en de normale huidpigmentatie wordt behouden, schrijft The Independent.

Wie normaal gesproken geen genoeg kan krijgen van gummiberen heeft pech; je mag er maximaal twee per dag.

Niet ongevaarlijk

Natuurlijk is er ook scepsis. Dat het supplement bestaat uit natuurlijke ingrediënten, betekent niet dat het product ongevaarlijk is, zeggen dermatologen. Vooral carotenoïden (kleurstoffen) zouden in grote hoeveelheden gevaarlijk zijn.

Op Twitter laten de Britten weten blij te wezen met de gummibeertjes. „Onze gebeden zijn verhoord. Geen oranje handen meer en niet langer 4 uur wachten tot de fake tan is ingetrokken”, zegt iemand op Twitter. Een ander gelooft niet dat het beter werkt dat de fake tan. „Toch ben ik benieuwd.”

De ’tan gummies’ zijn momenteel uitverkocht.