Nieuws/Buitenland
1824951
Buitenland

Bloggers omarmen PornHub na restricties wapenvideo’s YouTube

Prominente wapenbloggers omarmen pornosite PornHub sinds YouTube is begonnen met het verwijderen van video’s waarin wordt uitgelegd hoe je wapens moet maken of aanpassen. Op PornHub zijn de regels voor wat toelaatbaar is een stuk soepeler. De bloggers spreken van een aanval op hun rechten.

YouTube heeft deze week stilletjes strengere bepalingen ingevoerd voor video’s waarin wapens een rol spelen. Dat past in de opgelaaide strijd in de VS om het bezit van oorlogsgeweren aan banden te leggen.

’Veilige plek’

Karl Kasarda en Ian McCollum, die de invloedrijke wapenreviewsite InRangeTV beheren, vertellen tegen de BBC dat ze niet voor het geld voor PornHub hebben gekozen maar omdat ze een „veilige plek” waar ze hun content uit kunnen zenden.

Videomaker Joerg Sprave is blij dat YouTube haar richtlijnen op dit gebied heeft verduidelijkt, maar vindt het raar dat er niet meer tijd is voor de kanalen om hun content aan te passen aan de nieuwe regels, legt hij uit aan Motherboard. „Veel wapenkanalen moeten nu heel erg bang zijn.”