Nieuws/Binnenland
182649268
Binnenland

School in Dordrecht beklad om Zwarte Piet

DORDRECHT - Het Johan de Witt gymnasium in Dordrecht is in de nacht van zondag op maandag beklad. De anonieme dader beweert een leerling van de school te zijn. De dader zou de steun voor Zwarte Piet bij de schoolleiding hebben aangekaart. De school ontkent dat en zegt geen idee te hebben wie de gevel van het gebouw aan het Oranjepark heeft beklad.

Op de muur van het Johan de Witt staat in rijm te lezen dat de leerling zich diep schaamt: "Mijn school sponsort racisme en is niet inclusief. Graag zou ik hierover praten, maar de school zal me haten."

Een groepering die gelieerd is aan Kick Out Zwarte Piet kondigde eerder deze maand aan om bij de intocht van Sinterklaas in Dordrecht te demonstreren omdat Zwarte Piet in de Merwestad niet is getransformeerd in een roetveegpiet. Ook de sponsoren van de intocht zouden op speciale belangstelling van de actiegroep kunnen rekenen.

De sponsorlijst op de website van de organisatie van de intocht is vorige week verwijderd. Het Johan de Witt gymnasium zegt ook geen sponsor te zijn.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht heeft geen goed woord over voor de bekladding. ,,Een schandalige actie. Wat je ook van Zwarte Piet vindt, van andermans spullen blijf je af."