Nieuws/Binnenland
1826520
Binnenland

Supporters trekken lallend stad door

Engelse voetbalfans gearresteerd in Amsterdam

AMSTERDAM - Een grote groep Engelse voetbalfans heeft zich donderdagavond tot doel gesteld een bezoek aan Amsterdam niet onopgemerkt voorbij te laten staan. De groep trekt zingend en feestend de binnenstad door. De politie heeft tien aanhoudingen verricht.

Op video’s op Facebook (zie onder) is te zien hoe de supporters allerlei voetballiederen ten gehore brengen, niet geremd door een nuchtere toestand en met zichtbaar optimisme over de wedstrijd van morgen.

De politie stuurde uit voorzorg ME’ers en zag zich even later genoodzaakt daadwerkelijk in te grijpen. „Het was onrustig en er waren wat meldingen van intimiderend gedrag”, vertelt een woordvoerder tegen AT5. „De rust keert nu langzaamaan terug.”

Vrijdag treedt het Nederlands elftal om 20.45 uur aan tegen de Engelsen in een vriendschappelijke wedstrijd. De Engelse fans die op de vooravond al op de been zijn, houden zich onder meer op rond de Wallen.

Een van de voetbalfans springt, onder luid gejuich, in de gracht, wat in deze kou overigens gevaarlijk kan zijn - zeker in combinatie met inname van alcohol.