Nieuws/Binnenland
1826718
Binnenland

Zaak Anne Faber weer voor de rechter

UTRECHT - Voor de rechtbank in Utrecht is vrijdag de tweede niet-inhoudelijke zitting tegen Michael P., de man die ervan wordt verdacht vorig jaar september Anne Faber te hebben ontvoerd, verkracht en vermoord. Tijdens deze zitting wordt onder meer de voortgang van het onderzoek besproken.

Onze verslaggever Mick van Wely was aanwezig in de rechtbank. Lees zijn tweets terug onderaan dit artikel.

Tijdens de vorige zitting afgelopen januari, werd al duidelijk dat P. zijn daden heeft bekend. Hij was toen niet aanwezig en zijn advocaat heeft laten weten dat hij er ook vrijdag niet zal zijn. Waarschijnlijk is P. er wel tijdens de inhoudelijke behandeling in juni.

Faber verdween eind september na een fietstocht. Het lichaam van de 25-jarige studente werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober vorig jaar in Zeewolde gevonden. P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor verschillende zeden- en geweldsdelicten in 2010. Omdat hij aan het einde van zijn straf zat, mocht hij onder voorwaarden naar buiten.

P. kwam in beeld nadat zijn DNA op de jas van Faber was aangetroffen. Die jas was gevonden tijdens een door familie en vrienden van Faber georganiseerde zoektocht in de omgeving waar ze verdween. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. tot zijn beschikking had.