Nieuws/Binnenland
1827127916
Binnenland

Celstraf voor afsteken vuurwerk in zak met poep bij woning

Vuurwerk, ter illustratie

Vuurwerk, ter illustratie

DEN BOSCH - Een 39-jarige man uit Uden moet een jaar de cel in voor het laten ontploffen van een stuk vuurwerk in een zak ontlasting bij een voordeur van een woning. Dit zorgde voor een grote ravage. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de man woensdag tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Ook krijgt hij een drugsverbod opgelegd en moet hij zich laten behandelen bij een verslavingskliniek.

Vuurwerk, ter illustratie

Vuurwerk, ter illustratie

Door de ontploffing in de nacht van 22 mei vorig jaar ontstond forse schade aan onder meer de voordeur, het kozijn en de brievenbus van het vrouwelijke slachtoffer. Daarnaast waren de woning en de voortuin besmeurd met ontlasting. De man kon worden opgespoord omdat hij DNA had achtergelaten bij het dichtknopen van de zak.

Psychische schade

De vrouw heeft psychische schade opgelopen en ondervindt nog steeds veel last. Ze is volgens de rechtbank niet in levensgevaar geweest. De verdachte liep nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling. De rechtbank verlengt de proeftijd van die zaak met een jaar.